Felnőttek esti munkarendű szakmai oktatásaA Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum központi regisztrációs felülete felnőttek oktatásához:

https://bmszc.hu/hirek/ingyen-tanulhat

REGISZTRÁCIÓS ŰRLAP


Iskolánk az Informatika és Távközlés ágazatban működik, jelenleg elérhető szakmánk 2022 szeptemberétől technikumi rendszerben esti munkarendben:

  • Informatikai rendszer- és alkalmazás-üzemeltető technikus (506121202)

 

Az Informatika és Távközlés ágazat:

Ezen közös ágazatban összpontosul minden olyan tudás, amely az információ gyűjtésével, rendszerezésével, tárolásával és továbbításával foglalkozik. Ide tartoznak a vezetékes és vezeték nélküli hálózatok. Itt foglalkozunk az operációs rendszerek működésével és a programozással. Megtanulunk mindent, ami akár szoftveresen, akár hardveresen szükséges ahhoz, hogy az információ el tudjon jutni rendeltetési helyére és ott feldolgozásra tudjon kerülni.

 

Informatikai rendszer- és alkalmazás-üzemeltető technikus (506121202) szakma:

Az informatikai rendszer- és alkalmazás-üzemeltető technikus adott cég munkatársaként helyben telepített, illetve felhő szolgáltatásként igénybe vett hálózati eszközök, szerverek, valamint alkalmazások összehangolt működését biztosítja.

Ajánlott minden fiatal számára, akit az informatikai eszközök működtetése, karbantartása érdekel, aki tud és szeret más csapatokkal együttműködni, és támogatóként kész részt venni egy informatikai rendszer üzemeltetésében.

Bővebben az IKK oldalán

 

Általános tájékoztató az esti munkarendű szakmai oktatásról:

A képzések (pontosabban a szakképesítés kiadásának) előfeltétele az érettségi bizonyítvány, illetve, hogy maximum egy eddig megszerzett államilag finanszírozott iskolai szakképesítése lehet csak a jelentkezőnek (összesen két szakképesítést finanszíroz az állam).

Esti munkarendben, jellemzően 15:30 után kezdődnek óráink, heti három munkanapon. Az oktatás jellgezetesen 20:30 körül fejeződik be a konkrét órarend alapján. Az órarendi napok a tanév első napjaiban kerülnek véglegesítésre.

Az esti munkarend miatt felnőttképzési jogviszonyban várjuk hallgatóinkat.

A képzés során tanítunk szakmai idegen nyelvet, ez a Patakyban angol.

A képzés két teljes tanévet vesz igénybe, melynek során az első félév után ágazati alapvizsgát kell tenni, a második tanév végén pedig szakmai (technikus) vizsgát.

A legfrissebb információk szerint a felnőttképzési jogviszony mellé 2021 szeptemberétől már diákigazolvány is jár: “Diákigazolványra és az ehhez kapcsolódó kedvezményekre 2021. szeptember 1-jétől nem csak a tanulói, hanem a felnőttképzési jogviszonyban tanulók is jogosultak.” – IKK tájékoztató, 10. oldal.

Fehívjuk a tisztelt jelentkezők figyelmét, hogy csoport csak megfelelő számú jelentkező esetén indítható, illetve egy csoport maximális létszáma 16 fő. Túljelentkezés esetén az érettségi bizonyítványban szereplő tanulmányi eredmény alapján rangsorolunk.

További általános információkat találhat az IKK tematikus ismertetőjében.

Amennyiben a szakma komolyan felkeltette érdeklődését és tudja vállalni az iskolai oktatással járó kötelezettségeket, örömmel látjuk a patakysok sorában. Ehhez első lépés az alábbbi jelentkezési lap kitöltése és elküldése elektronikus úton a gyak[kukac]pataky.hu e-mail címre.

 

JELENTKEZÉSI LAP

 

Jelentkezési határidő 2022 augusztus 24. szerda.

A jelentkezési lapon megadott adatok alapján mindenkit értesítünk a fenti dátum után a folytatásról.

Érdeklődni Harangozó Attila ig.helyettesnél lehet elektronikus formában: gyak[kukac]pataky.hu.

2022.05.01.